Sjakkbrett med brikker

Vi starter opp igjen!

Gode nyheter for de av dere som savner å flytte litt på brikkene: 24. august åpner vi dørene igjen! Vi starter litt «soft» 24.8 og 31.8 med litt uformell spilling. Deretter fortsetter vi det avbrutte klubbmesterskapet 7. september. Dette innebærer da altså at det ikke blir noen høstturnering i år.

Dersom noen av deltakerene vet at de av ulike årsaker ikke ønsker å spille de resterende rundene så er det fint om turneringsleder får beskjed om dette.

Det vil også komme nærmere informasjon ifht tiltak rundt smitte osv.

Mens vi venter kan vi varme opp med en liten nøtt. Stillingen under er fra partiet mellom Lenhard Mueller og Johan-Sebastian Christiansen under sjakk-olympiaden i 2018. Johan-Sebastian (sort) er i trekket, og finner et trekk som gjør at motstanderen gir seg. Men hva er trekket?

Stillingen er hentet fra oppgavesamlingen Olympiad Tactics 2018 som ligger gratis på Chessable.