Runde 3: Det er ikke over før gamla synger

De som fulgte med på VM i lyn i romjulen husker kanskje det dramatiske partiet mellom Firouzja og Carlsen, hvor iraneren gikk tom for tid med løper og tre bønder mot løper. Det ble så et visst oppstyr når det ble forklart at reglene dikterer at partiet da er tapt for iraneren, ettersom han teoretisk sett kan settes matt med brikkene som står igjen.

En ikke ulik situasjon oppsto i kveldens turnering. I partiet Sandvik – Stranden gikk sistnevnte tom for tid i følgende stilling:

Hadde Sandvik slått bonden hadde pariet blitt dømt til remis pga utilstrekkelig materiale til å matte. Men med bonden på brettet er det altså mulig for Sandvik å matte, f.eks. dersom bonden forfremmes til en løper og Stranden pakker seg sammen i hjørnet er det mulig å ende opp med følgende stilling:

Resultatlisten er oppdatert med kveldens partier. Runde 4 spilles neste mandag.