Vi starter endelig opp igjen!

Mandag førstkommende skal lokalene være klare igjen, og vi starter opp igjen etter å ha ligget brakk i nesten et halvt år. Men pandemien henger fortsatt over oss, så noen forholdsregler må vi ta. Blant annet:

  • Hygiene. Både hender og utstyr skal til enhver tid være rent. Hender skal vaskes og/eller sprites ved ankomst, etter dobesøk o.l. Det er en antibac-dispenser på veggen med en gang du kommer inn i bygget. I tillegg kommer vi til å ha håndsprit i lokalene. Spilleutstyr vil også bli rengjort hver kveld.
  • Avstand og isolasjon. Vi må regne med å holde større avstand enn tidligere, og begrense antallet spillere i hvert lokale. Det vil derfor i større grad legges opp til å bruke begge salene på spillekvelder.
  • Ved corona-smitte/karantene, eller symptomer på forkjølelse eller symptomer fra luftveier eller lunger, hold deg hjemme. Husk å melde fra til turneringsleder og motstander ved evt forfall på turneringsparti.
  • Servering utgår. Alle må selv ta med det de føler de trenger for å holde energinivået oppe gjennom kvelden. Det er heller ikke tillatt å spise inne i lokalene.
  • Navnelister med kontaktinformasjon må føres for hver kveld for å kunne spore evt smitteutbrudd.
  • Håndhilsing før partier utgår.
  • Tidsnød under partier må unngås. For å unngå dette anbefales at alle partier spilles med minst ti sekunder tilleggstid per trekk. Dette innebærer at all lynsjakk utgår, men det vil fortsatt være mulig å spille hurtigsjakk med tilleggstid. Det innebærer også at vi må justere tidskontrollene på langsjakk. Tidskontrollene her justeres derfor slik at i stedet for 30 minutter tillegg etter 40 trekk gis det nå 30 sekunder tillegg per trekk fra første trekk. I praksis bør dette gi like god tid som tidligere på hele partiet.

Minner også om at vi fortsetter klubbmesterskapet 7. september. Dersom noen av de som var med før corona-utbruddet av ulike årsaker ikke lenger skulle ønske å være med så er det fint om turneringsleder får beskjed om dette.