Hjem Barnesjakk Turneringer ☰ Meny

Caissa logo

Snart jul

og med det også slutten på sesongen. Vi har vårt årlige julebord lørdag 14.12, før vi avslutter mandag 16.12 med premieutdeling.

Høstturneringen er så ferdig som vi får den, og etter brødreoppgjøret mellom herrene Stampe og Hansen ble det klart at sistnevnte står igjen alene på topp med 7/8 etter å kun ha avgitt to remis og vunnet resten. Vi gratulerer. Klassene B og senior ble som tidligere nevnt vunnet av Geir Raastad og Leif Tidemann-Andersen. Resultatlister og partier er oppdatert.

Det har kommet nye ratingtall. Den enkleste måten å sjekke disse på er Norgesratinga. Der kan vi se at Carl Eric Horda stadig er klubbens høyest ratede spiller, fulgt av Roger Stampe som nå har krysset 2000 i rating.

En annen som går opp i rating er Johan Sebastian Christiansen (OSK, tidl Caissa), som med sin siste seier uoffisielt har krysset 2600.

Her avgjør @GMJSChr partiet sitt mot FM Milton Pantzar (2410). Med det fører han Offerspill opp i 3-0, og har sikret lagseieren, etter at Kenneth Gvein vant sitt parti på 5.bord! pic.twitter.com/cDdsfx6kgL

— OfferspillSK (@OfferspillSK) December 7, 2019

Vi gratulerer!

På nyåret varmer vi opp 6. januar med litt spilling og påmelding til vårturneringen, før turneringen braker løs 13. januar.

13.12.19 MS

Hurtigsjakk og julebord

Hurtigsjakken er nå ferdigspilt, og etter 7 runder sto Sivert Ihlen på topp med 6,5 poeng, fulgt av Tron Walseth med 6 og Roger Stampe med 5. Vi gratulerer!

Vi minner også om julebordet 14de desember. Vi er foreløpig rundt 15 påmeldte, men det er fortsatt mulig å melde seg på til Leif på tlf 979 87 345, eller ved oppmøte i klubben førstkommende mandag. Da blir det sikkert også mulighet til å spille litt lyn, evt utsatte.

29.11.19 MS

Hurtigsjakk

Tre runder av hurtigsjakken er nå spilt. Resultater og paringer for fjerde runde ligger ute. Husk at vi starter klokkene 19:00 til mandag, så vær presise!

20.11.19 MS

Julen nærmer seg!

Det er snart desember, og med det kommer også to av våre årlige tradisjoner: Hurtigsjakk og julebord!

Først ute er hurtigsjakken. Denne spilles over til sammen 7 runder fordelt på de to neste mandagene. Det spilles 30 minutter med tidshandikap, dvs at en spiller som møter en spiller som er en klasse høyere enn seg får 35 minutter mot motstanders 25, to klasser gir 40 mot 20, helt opp til en uratet spiller som møter en mesterspiller som vil få 55 minutter mot 5. Påmelding kan gjøres på nettet, eller ved oppmøte 19:00 neste mandag. Avgift kroner 100,- per hode, betales ved oppmøte kontant eller Vipps.

14de desember er det julebord, med de vanlige faste innslagene. Dvs julemat, julesanger, quiz, lynsjakk, og festestemte sjakkspillere i pent antrekk. Påmelding i klubbens lokaler. Egenandel 250,- betales kontant til Leif.

I mellomtiden nærmer høstturneringen seg slutten. Det mangler fortsatt et par uspilte partier i gruppe A, men i gruppene B og senior kan vi allerede kåre Geir Raastad og Leif Tidemann-Andersen som vinnere, med hhv 6 og 6,5 poeng av 7 mulige. Vi gratulerer.

11.11.19 MS

Sandefjord Grand Prix

Tradisjonsrike Sandefjord Grand Prix ble avholdt i helga med ca 80 deltakere fordelt på to grupper. Det ble spilt to runder hurtigsjakk og fire partier med lang tenketid, til sammen 6 runder. Vinnere ble FM Vegar Koi Gandrud (Hønefoss SK) med 5.5/6 i gruppe A og Ingvar Torjesen Kveim (Kragerø SK) med 6/6 i gruppe B. Blant våre spillere finner vi:

28.10.19 MS

Høstturnering, Grand Prix, Grand Swiss og julebord!

Runde 6 av høstturneringen ble spilt i går. Neste uke blir det mulighet for å spille utsatte partier. Neste runde i gruppe A vil bli satt opp etter dette.

Nå er det like før Sandefjord Grand Prix braker løs. Det er foreløpig 62 påmeldte deltakere. De av klubbens medlemmer som har mulighet oppfordres også til å møte tidlig på fredag for å hjelpe til med rigging. Vi regner med å ha de første på plass rundt 16:30.

FIDE Chess.com Grand Swiss er ferdigspilt, og kinesiske Wang Hao endte med å kvalifisere seg til kandidatturneringen med 8/11 poeng. Av nordmenn så endte Carlsen på 6. plass med 7,5/11, Tari på 68. plass med 5,5/11 og Christiansen på 109. med 5/11 poeng og en ratingprestasjon på 2580. Absolutt godkjent!

Årets julebord vil avholdes i klubbens lokaler 14. desember. Mer info og påmelding kommer, men vi kan sikkert regne med tradisjonsrik julemat, julesanger, quiz, litt spilling og kanskje en liten overraskelse. Hold av datoen! 16. desember avslutter vi sesongen med premieutdeling.

22.10.19 MS

Høstturnering og Sandefjord Grand Prix

Runde 5 av høstturneringen ble spilt i kveld. Runde 6 spilles neste mandag. Resultater og paringer er oppdatert.

Vi minner også om at tradisjonsrike Sandefjord Grand Prix avholdes i helgen 25-27. oktober. Påmelding kan gjøres på Turneringsservice.

14.10.19 MS

FIDE Chess.com Grand Swiss og runde 5

FIDE Chess.com Grand Swiss spilles i disse dager, hvor det blant annet ligger en billett til kandidatturneringen i potten. Det er tre norske spillere her: Carlsen, Tari og Christiansen. Sistnenvte står med respektable 2 poeng etter 4 runder, etter remis mot GMene Aleeksenko, Bacrot, Leko og Inarkiev. Dette er spillere med rating på 2670 eller mer!

I morgen fortsetter høstturneringen. Vi minner om at det ved forfall må meldes fra i god tid til motstander og til turneringsleder.

13.10.19 MS

Johan-Sebastian og runde 4

Vi minner at Johan-Sebastian kommer til klubblokalene lørdag 5. oktober for å lære bort noen triks. Vi holder på fra 11 til 15. Det blir også kaffe og kake.

Til mandag fortsetter også runde 4 av høstturneringen.

4.10.19 MS

Uke 40

Neste uke er det høstferie for mange, og det vil ikke spilles noen runde. Men dørene er likevel åpne, så det er fullt mulig å komme innom for et parti eller litt prat, evt spille et utsatt for de som har mulighet til det.

25.9.19 MS

Sandefjord BGP høst

Lørdag 12. oktober inviterer Caissa Ungdom til BGP-turnering på Breidablikk Ungdomsskole. Invitasjon og påmelding her.

17.9.19 MS

Høstturnering R3

Runde 3 av høstturneringen ble spilt i går. Neste mandag får vi forhåpentligvis spilt noen av de utsatte partiene. Deretter er det høstferie. Runde 4 spilles mandag 7. oktober.

17.9.19 MS

Lær sjakk av GM Christiansen!

Lørdag 5. oktober kommer Sandefjords egen stormester GM Johan-Sebastian Christiansen (2558) til våre lokaler for å lære bort litt sjakk til klubbens medlemmer. Tema er ikke spikret ennå, men hold av datoen! Vi regner med det kommer til å vare fra klokken 11 til klokken 15.

Johan-Sebastian ruller for øvrig videre i FIDE World Cup. GM Wojtaszek (2739, #22 i verden) tapte tirsdag med hvite brikker mot Christiansen, og var derfor avhengig av å vinne med sort i går dersom han skulle ha håp om videre avansement. Det var han aldri i nærheten av, og etter hvert tilbød han en trekkrepetisjon som hadde gitt remis og sikret at det ble Christiansen som gikk til runde 2. Christiansen valgte imidlertid å spille videre, noe som etter hvert ble kronet med 2-0-seier over polakken!

Never in my wildest dreams would I believe that I would beat such a world class player with 2-0. Extremely proud of myself and very happy! Now I'm looking forward to more fighting chess. I'll be playing Kirill Alekseenko (2671) in round 2. #FIDEWorldCup2019 pic.twitter.com/viurRaeL85

— Johan-Sebastian Christiansen (@GMJSChr) September 11, 2019

12.9.19 MS

Høsten ruller videre

I går ble det spilt en god del nye partier, dog med noen forfall pga sykdom. Resultatlista er oppdatert, og paringer for neste uke er klar. Det er også lagt ut noen av partiene fra A-gruppa, de øvrige er ikke helt klare ennå.

I helgen har det også blitt spilt i Kragerø Grand Prix. Noen kjenninger spilte også: Lykke-Merlot Helliesen og Vincent Dæhlie kom på 30. og 31. plass i A-gruppa med hhv 3 og 2,5 av 6 poeng, Helge Fischer Pedersen kom på 15. i klasse 3 i B-gruppa med 3 av 6 og Elias Buschmann Rustan kom på 11. i klasse 5 i gruppe B med 1,5 av 6 poeng.

I tillegg er som nevnt FIDE World Cup i gang, og GM Johan-Sebastian Christiansen må sies å ha åpnet bra etter å ha slått GM Wojtaszek (2739) med sorte brikker!

One of the biggest upsets of R1 in #FIDEWorldCup: The young Norwegian @GMJSChr scores a win against Polish star Wojtaszek with black. pic.twitter.com/YU5tiz2z06

— Tarjei J. Svensen (@TarjeiJS) September 10, 2019

10.9.19 MS

FIDE World Cup

I dag kl 12:00 starter første runde i FIDE World i russiske Khanty-Mansiysk. De to finalistene fra turneringen kvalifiserer seg til neste års kandidatturnering, hvor vinneren av denne skal møte GM Magnus Carlsen til VM-finale høsten 2020.
Vår egen GM Johan-Sebastian Christiansen (2558) er en av tre nordmenn som deltar i turneringen. Han ble kvalifisert gjennom sin fantastiske prestasjon i EM tidligere i år. Johan-Sebastian som er ranket som nr 113 skal i første runde møte 16.rangerte GM Radoslaw Wojtaszek (POL, 2739). Wojtaszek er for øvrig rangert som nr 22 i verden. Formidabel motstand med andre ord. Turneringen arrangeres som ren cup hvor vinneren går videre og taperen er utslått. Hver runde spilles over to partier, hvor det spilles tie-breaks om det står 1-1. Mer om spilleopplegget på chess.com. Partiet kan følges på chessbomb eller stort sett alle sjakkservere hvor du pleier å se sjakk direkte. GM Aryan Tari (2630) og GM Frode OO Urkedal (2550) er de to andre norske som er med. Vi ønsker alle tre lykke til i turneringen.

10.9.19 PF

Vi er i gang!

Da er den nye sesongen åpnet. Vi startet i går med en runde uhøytidelig lynsjakk med 12 deltagere. Topp 3 ble Roger Stampe med 11/11, Vidar Johansen med 9,5/11 og Morten Skarstad med 8/11.

Neste uke er det premieutdeling, og 2.9. braker høstturneringen løs. Vi satser som vanlig på tre grupper; A, B og Senior, men med forbehold om antall påmeldte i hver gruppe. Meld deg på neste mandag, eller send en mail til turneringsleder.

20.8.19 MS

Høstsesongen starter

Førstkommende mandag åpner vi dørene for å varme opp med å flytte litt brikker til enkel servering. Velkommen til gamle og nye medlemmer!

Vi minner om at barnesjakken starter først 2. september.

17.8.19 MS

That's all, folks!

Vårturneringen er omsider over, og til slutt ble Tron Walseth stående foran Pål Farmen på kvalitetsberegning, begge med 7,5/9. Som tidligere nevnt ble gruppe B vunnet av Helge Pedersen, og senior-gruppa vunnet av Einar Kjæmperud. Vi gratulrerer!

I tillegg har det nettopp blitt spilt landsturnering i Larvik, hvor norgesmester ble GM Aryan Tari. I tillegg spilte en rekke av våre spillere, blant annet (klasse i parentes):

Og med det tar sjakklubben Caissa sommerferie. Vi ønsker velkommen tilbake 19. august, og tar sikte på å starte høstturneringen 2. september. God sommer!

15.7.2019 MS

Slutten av sesongen

Vi nærmer oss slutten av sesongen. 17. juni er siste spillekveld nå i vår. Det gjenstår fortsatt noen få partier i turneringen, disse skal spilles ferdig i løpet av de to neste mandagene.

Høstsesongen starter mandag 19. august klokken 19:00 samme sted, med påmelding til høstturnering og evt lyn. Mandagen etter, 26. august, er det premieutdeling for vårsesongen, påmelding til høstturneringen og evt lyn. Høstturneringen starter 2. september.

Torsdag 5. september er det styremøte i klubblokalene klokken 19:00-21:00.

I mellomtiden har det blitt spilt klubbmesterskap i lynsjakk med 13 spillere, som ble vunnet av Roger Stampe (10/12) foran Rune Hansen (9/12) og Pål Farmen (8,5/12).

Hele resultatlisten ligger her i Turneringsservice. De enkelte partiresultatene er korrekte, selv om de ikke står i de riktige rundene. Ratingen som står oppført er FIDE-lynsjakk ratingen.

Styret ønsker alle en god sommer og lykke til på eventuelle sjakkturneringer.

3.6.2019 MS

Hurtig og lyn

Etteroverstått mesterskap i hurtigsjakk kan vi gratulere Vidar Johansen, som ble stående på topp med full pott.

Vi kan også gratulere GM Johan Sebastian Christiansen, som i lys av siste års prestasjoner ble tildelt et gavekort på kroner 10.000,- i klubbens lokaler. Den tidligere Caissa-spilleren har hatt nok et sterkt år, som blant annet har blitt kronet med en GM-tittel.

Førstkommende mandag spilles det klubbmesterskap i lyn. Det blir lagt opp til 16 runder. Tidskontrollen er 3 minutter per parti og 2 sekunder tillegg per trekk. Påmelding i klubbens lokaler mellom 19:00-19:15. Startkontingent 100 kroner, med halv pris for juniorer og seniorer. Betaling med Vipps eller kontant.

1.6.2019 MS

Hurtigsjakk

Årets klubbmesterskap i hurtigsjakk er i gang med hele 18 deltagere. De siste fire rundene spilles neste mandag. Klokkene startes 19:15, så vær presise!

20.5.2019 MS

Klubbmesterskap og klubbmesterskap

Caissa klubbmesterskap 2019 nærmer seg ferdig spilt, og på topp finner vi for øyeblikket Pål Farmen. Tron Walseth ligger ett poeng bak med et uspilt parti, og er den eneste som evt kan ta ham igjen. De siste partiene blir forhåpentligvis ferdigspilt innen kort tid.

I mellomtiden så begynner årets klubbmesterskap i hurtigsjakk i morgen, 20.5. Det spilles da tre runder med tidshandikap avhengig av spillerklasse. Turneringen fortsetter 27.5 med ytterligere fire runder. Påmelding i klubbens lokaler i morgen mellom 19:00-19:15. Startkontingent 100 kromer, med halv pris for juniorer og seniorer. Betaling med Vipps eller kontant.

19.5.2019 MS

Sandefjord BGP

Lørdag 4. mai arrangerer vi BGP på Breidablikk Ungdomskole. Påmelding og mer info via TurneringsService.

25.4.2019 MS

Vårturnering

Etter 6 runder er nå B-gruppen ferdig, og vi kan gratulere Helge Fischer Pedersen som vinner av gruppe B med 5/6. I Senior-gruppa er det fortsatt noen få partier igjen, men det er allerede klart at vinneren der blir Einar Kjæmperud som står med fem strake seire og et hengeparti.

I A-gruppa består teten av Vidar Johansen, Pål Farmen og Tron Walseth. Neste runde spilles til mandag.

4.4.2019 MS

Vestfoldmesterskapet 2019

Invitasjon til Vestfoldmesterskapet 2019 er lagt ut. Turneringen avholdes i år i Larvik helgen 27. og 28. april, med hhv 3 og 2 runder lørdag og søndag.

25.3.2019 MS

Årsmøte utsettes til 1.4

Vi blir dessverre nødt til å utsette årets årsmøte en uke, ny dato er 1.4.2019. Vi håper alle likevel kan komme.

Det har også kommet inn et par saker som vil bli behandlet på dette møtet, i tillegg til de faste postene. Disse er:

Førstkommende mandag blir det i stedet anledning til å spille litt lynsjakk.

20.3.2019 MS

NM for lag

NM for klubblag spilles i Drammen 30/5 - 2/6. Det spilles 6 runder over 4 bord. Hvert lag kan bestå av 4-8 spillere med innbyttere. Startkontingent sponses av klubben. De som er interessert eller har spørsmål kan ta kontakt med Bjørn tlf 98091079.

08.03.2019 MS

Årsmøter

Årsmøtene i Sjakklubben Caissa og Caissa Ungdom avholdes mandag 25.03.19 kl 19:15 i klubbens lokaler i Stockflethts gate 20. Saker til behandling sendes styret senest fredag 15.03.19.

06.03.2019 PF

Vårturnering R4

Runde 4 av vårturneringen ble spilt i kveld, dog preget av mange forfall. Det vil bli anledning til å spille utsatte partier neste mandag, evt lynsjakk.

Resultatlisten skal være bortimot á jour, inkludert registrering av partier.

25.2.2019 MS

Østlandsserien R4

I helgens parti i østlandsserien vant vårt lag (bestående av herrene Lie, Lie, Skarstad og Nordløv) 3-1. Vi ligger dermed likt med Porsgrunn 2 før siste og avgjørende runde.

11.2.2019 MS

Østlandsserien

Til helgen spilles runde 4 i østlandsserien, men vi trenger en spiller eller to til for å få laget på beina. Kunne du tenkt deg å spille bortekamp mot Klyve til søndag? Ta i så fall kontakt med lagleder Bjørn Lie på tlf 980 91 079.

4.2.2019 MS

Vårturnering R2

Runde 2 av vårturneringen ble spilt i går. Grunnet snø og sykdom ble denne dessverre preget av en del utsettelser og forfall. Grunnet en avmelding er også rundeoppsettet for gruppe B endret.

Neste uke ønsker vi velkommen til litt lyn og utsatte partier.

29.1.2019 MS

Sjakkurs - oppdatering

Helgens forestående sjakkurs er svært populært og vi blir ca 20 deltagere begge dager. Temaene er som varslet nedenfor, og det legges inn en matpause med enkel servering underveis. Skjerp hjernecellene og vær klar for læring.

23.01.2019 PF

Vårturnering

Vårturneringen er i gang med 22 påmeldte spillere fordelt på tre grupper. Klokkene starter for andre runde førstkommende mandag klokken 19:15.

Det spilles berger i alle grupper, så dersom dere vet det er runder dere ikke kan stille opp på så er det også mulig å spille disse tidligere.

22.01.2019 MS

Sjakkurs

Helgen 26-27.januar arrangeres som annonsert før jul et nivådelt sjakkurs i klubbens lokaler. Instruktører er IM Espen Lie og GM Kjetil A Lie. Begge dager legges det opp til kursing i tidsrommet kl 10:00-16:00. Den ene gruppen vil rettes mot spillere opp mot ca 1200-1300 i gammel norsk rating, mens den andre naturlig nok da blir over dette. Temaene vil være "Praktisk sjakk (angrep og forsvar)" den ene dagen, og "Posisjonsspill" den andre dagen. For å ha en ide om hvor mange som ønsker å være med på dette, bes det sendt en e-post til Pål Farmen innen mandag 14.januar om du vil være med. Det er også mulig å melde seg på i klubben på spillekvelden førstkommende mandag.

10.1.2019 PF

Klubbmesterskap 2019

Årets klubbmesterskap starter opp mandag 21.1.2019. Påmelding kan gjøres på nettet, på mail til turneringsleder, eller ved oppmøte i klubbens lokaler fra klokken 19:00 til 19:15. Vi legger opp til samme gruppeinndeling og tidskontroller som sist: Gruppe A og B, samt en senior-gruppe som er åpen for spillere over 50 år. Tidskontroller er 90 minutter på 40 trekk fulgt av 30 minutter på resten for gruppene A og senior, og 60 minutter på 40 trekk fulgt av 30 minutter på resten for gruppe B.

8.1.2019 MS

Lynsjakk 7.1.19

Første kveld ble det også spilt 5 minuntters lynsjakk med 13 spillere. Topp 3 ble Morten Sundby med 11/12, Per Reidar Karlsen med 10,5/12 og Leif Tidemann-Andersen med 10/12.

9.1.19 MS

Høstturnering 2018

Siste parti i høstturneringen, Stampe mot Horda (0-1), ble spilt i går kveld. De endelige resultatene er da klare, og vi kan gratulere:

Vi gratulerer!

8.1.2019 MS

Nytt år, nye muligheter!

Førstkommende mandag braker det nye året løs for både store og små. Barnesjakken starter opp igjen 17.30 på Byskolen, fulgt av de voksne 19.15 i våre lokaler i Stockfleths gate. Velkommen!

2.1.2019 MS

Kalender

Grasrotandelen

Grasrotandelen

Arkiv

Nyheter fra 2016-18

Nyheter fra 2015

Nyheter fra 2011-14

Turneringer

Førjuls hurtigsjakk

Sandefjord Grand Prix

Høstturnering 2019

Hurtig 2019

Vårturnering 2019

Østlandsserien 2018-19

---------

Spørsmål eller kommentarer til sidene kan rettes til webmaster